top of page

Dakrenovatie

Wist u dat uw dak één van de grootste verliesposten is in huis? Tot wel 35% van de warmte van uw woning kan verloren gaan via uw dak. Wanneer u uw plat dak laat renoveren doet u er

dus goed aan om uw dak ook ineens te isoleren. Door de goede thermische eigenschappen van hedendaags isolatiemateriaal is er minder hoeveelheid nodig om te voldoen aan de isolatienormen van vandaag. Als dakbedekking kan u bovendien kiezen uit een heel aantal verschillende opties qua afwerking en materialen.

Dakvensters vervangen

Verbeterde isolatie en energie-efficiëntie

Als het op isolatie aankomt, kan een oud dakvenster (zelfs in goede staat) niet tippen aan een modern VELUX dakvenster.

DAK 1.jpg

Lichtkoepels

Een lichtkoepel is een lichtdoorlatend raam van kunststof of glas. Deze kan bol, piramidevormig of vlak zijn. De lichtkoepel wordt in de meeste gevallen op een plat dak gebruikt

DAK 5.jpg

Platte daken : omgekeerd dak

Bij een renovatie van een plat dak is het aangewezen om deze in combinatie ook goed te laten isoleren. De meest voorkomende vorm van isolatie op het plat dak is PIR isolatie. Bij dit type isolatie worden er sterke en drukvaste isolatie platen bovenop de dragende structuur gemonteerd, gescheiden door een dampscherm die het isolatie materiaal beschermt tegen condensatievocht van de ruimte een verdieping lager.  Een omgekeerd dak is een dakconstructie waarbij de isolatielaag (als het ware los) op de waterkerende laag is aangebracht. Het is een bijzondere vorm van een warm dak. Deze constructie dient altijd geballast te worden. Geschikte isolatie voor het omgekeerd daksysteem is harde XPS (geëxtrudeerd polystyreen, hardschuim), omdat vocht van buiten bij de thermische isolatie zal komen.

DAK 4.jpg

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking of ook wel roofing genoemd wordt het meeste gekozen als plat dak bedekking. Bitumen wordt op het plat dak aangebracht door middel van een brander, door de hitte wordt het materiaal aan het dak gebrand. Bitumen bied een stevige ondergrond en is daarom de perfecte dichting bij het plaatsen van zonnepanelen en bijbehorende ballast en constructie materialen. Bij het correct plaatsen van bitumen dakbedekking gaat de levensduur makkelijk 25 jaar mee. 

DAK 2.jpg

EPDM 

EPDM rubber is een waterdichte elastische rubbersoort dat niet onderhevig is aan temperatuurschommelingen. Dat EPDM de laatste jaren een sterke concurrent geworden is van bitumen dakbedekkingen heeft waarschijnlijk te maken met de levensduur van toch wel 50 jaar. EPDM wordt verlijmd op het dak en in de meeste gevallen gebeurd dit naadloos.

DAK 3.webp

De inlichtingen zoals meegedeeld op deze pagina zijn louter van algemene aard en kunnen geenszins als sluitende professionele juridische adviesverlening aangepast aan specifieke of concrete persoonlijke omstandigheden worden beschouwd.

bottom of page