top of page
VLOER 3 WEBSITE.jpg

VLOERRENOVATIES

Wil je graag je vloer renoveren? Dan heb je 2 opties: je bestaande vloer uitbreken of je nieuwe vloer laten plaatsen op je bestaande vloer. Maar wat is nu de beste keuze voor de renovatie van je vloer? Of je je bestaande vloer nu laat uitbreken of er een nieuwe vloer op laat plaatsen, bij de renovatie van je vloer komt altijd veel kijken. Het is een precieze en complexe klus die veel vakkennis en ervaring vergt.

VLOER 1 WEBSITE.jpg

STAP 1

Vloer uitbreken

Gaat het om een tegelvloer die op zavel of zand ligt? Dan valt die makkelijk uit te breken met een koevoet of drilboor. Ligt je vloer op een chapelaag? Dan is het belangrijk om die ondervloer zo weinig mogelijk te beschadigen. Wij kappen eerst de voegen tussen de tegels los en haalt de tegels met een schop uit de vloer.

STAP 2

Dekvloer egaliseren

Is de vloer uitgebroken? Dan moet je ervoor zorgen dat de dekvloer perfect egaal is, zeker als je een dunne vloerbekleding wil laten leggen (vinyl, laminaat, linoleum, …). Er zijn 2 mogelijkheden:

Is de chape nog in een goede staat? Dan kan je die laten egaliseren. Deze methode is ook enkel aan te raden als er slechts kleine niveauverschillen weggewerkt moeten worden. Vertoont de chape scheuren of putten? Of moeten er grote niveauverschillen weggewerkt worden? Dan is het beter om deze laag uit te breken en een nieuwe dekvloer te laten leggen.

VLOER 2 WEBSITE.jpg
Vloeren leggen

STAP 3

Vloer afwerken

Is je dekvloer helemaal egaal en voldoende uitgedroogd? Dan kan je de nieuwe eindvloer laten plaatsen. Je kan kiezen voor een dikkere eindvloer met tegels of beton, maar ook een dunne vloerbekleding is mogelijk (laminaat, vinyl, linoleum, tapijt, …).

STAP 4

PRIJS

Hoeveel je uiteindelijk zal betalen voor de renovatie van je vloer hangt sterk af van je eigen wensen. Laat je bv. de chape volledig uitbreken om ook vloerverwarming of -isolatie te leggen? Kies je voor een duurdere betonvloer of eerder voor laminaat?

Abstracte grafieken

De inlichtingen zoals meegedeeld op deze pagina zijn louter van algemene aard en kunnen geenszins als sluitende professionele juridische adviesverlening aangepast aan specifieke of concrete persoonlijke omstandigheden worden beschouwd.

bottom of page